بنام خدا
تهیه کننده:محمد رضا حداد کاشانی
بیوگرافی گوستاو رابرت کیر شهف
گوستاو روبرت کيرشهف (به آلماني: Gustav Robert Kirchhoff) فيزيکدان معروف آلماني است
گوستاو روبرت کيرشهف در 18 مارس سال 1824 ميلادي در کونيگزبرگ، پروس شرقي در روسيه به دنيا آمد. و در 17 اکتبر سال 1887 ميلادي در برلين از دنيا رفت.
کيرشهف با تجزيه رنگين کمان و کمک به کشف عناصر سزيوم و روبيديوم خدمت بزرگي به دانش کرده است. وي قوانين کيرشهف را در سال 1845 معرفي کرد که در مورد جريانهاي الکتريکي و نيروهاي مولد در مدارها کاربرد دارد. وي پژوهشهاي زيادي نيز در مورد طيفهاي مختلف و خاصيت انتقال حرارت اجسام داشته است. همچنين او نخستين کسي بود که رفتار رياضي درختها را در ارتباط با تحقيقاتش روي مدارهاي الکتريکي تحليل نمود.
قانون کيرشهف:
قانون شدت جريانها: مجموع جريانهايي که به هر گره (گره نقطهاي از مدار است که اجزاي مدار در آن نقطه به هم متصل شدهاند) ميرسند برابر مجموع جريانهايي است که از آن نقطه خارج ميشوند.
قانون اختلاف پتانسيلها: در هر حلقه يا هر مدار بسته مجموع جبري اختلاف پتانسيلها صفر است.
براي استفاده از اين قوانين به نکات زير توجه کنيد:
1- اگر n شاخه در مدار وجود داشته باشد براي حل مدار به n معادله نياز داريم. بدين ترتيب که ابتدا براي هر شاخه جرياني در جهت دلخواه انتخاب ميکنيم و قانون شدت جريانها را براي يک گره مينويسيم. سپس قانون اختلاف پتانسيلها را براي هر حلقه (مسير بسته) با توجه به آن چه در مدار تک حلقه آموختهايد مينويسيم و با داشتن سه معادله جريانهاي هر شاخه را به دست ميآوريم.
2- اگر جريان الکتريکي عددي منفي به دست آيد جهت آن برعکس جهت انتخاب شده است.
3- اگر قسمتي از يک مدار مشخص باشد و بخواهيم اختلاف پتانسيل دو نقطه (مثلاً B , A) را به دست بياوريم از نقطهي (A) روي مدار و در جهت جريان به طرف نقطهي B ميرويم و تغيير پتانسيل دو سر هريک از اجزاي مدار را مينويسيم.
4- تذکر: اگر در مسير به گره برسيم با توجه به جهت جريانهايي که به گره وارد و از آن خارج ميشوند براي مسير بعد از گره مجموع جريانها را درنظر ميگيريم.
نظرات شما عزیزان: